Derfor blir det flere og flere nettapotek i Norge

Av | juli 21, 2020

I Norge bruker vi ufattelig mye penger på kosttilskudd, medisin og andre hjelpemidler for å holde kroppen frisk. Det fører til enorm omsetning blant apotekkjedene. En artikkel publisert på dinside.no forteller at vi i 2018 brukte rundt 5000 kroner per person på apotekene. Det tilsvarer legemidler for over 27 milliarder kroner!

Men det er ikke bare i fysiske apotek at trenden har vist seg voksende. I Sverige foregår snart 10 % av all apotekhandel på nett, noe som er en pekepinn på hva som kommer til Norge.

Men hvorfor er det slik at man foretrekker å handle apotekvarer på nett?

Det er det flere grunner til. De aller mest fremtredende er:

– At apotekvarer ofte er pinlige å kjøpe – på nettet får man full diskresjon
– Gode priser
– Ofte gratis frakt
– Lett å se om en vare er utsolgt eller ei

En veldig interessant observasjon er at også flere eldre kjøper varer på nett. Eldre mennesker er ofte de som handler mest på apotek. Derfor er det godt å se at de også føler seg trygge nok til å drive med netthandel for å skaffe seg det de trenger av legemidler.

Kan man også kjøpe legemidler på resept via nettapotek?

Det kan man. Alle nettapotek har ansatt en farmasøyt, noe som gjør at de også kan sende ut legemidler som krever resept.

Hvilke nettapotek kan anbefales i Norge?

Alle de store apotekkjedene har egne nettapotek. Min erfaring er at disse ikke er like gode som de mindre.

De har dårligere service, dyrere priser, lengre frakttid og generelt et lavere nivå på nettsiden. Men jeg vil anbefale Pulsapoteket. Det er en nettside som tilhører en liten, hyggelig butikk på Skøyen. De selger det du skulle ønske av apotekvarer. Og nettsiden er designet slik at den kan brukes av alle.

Den er brukervennlig, enkel å finne frem i og har lave priser.