Drømmer du om å bli fotballblogger?

Av | juni 17, 2020

leve av å være fotballekspert? Kanskje du selv fantaserer om bli en berømt fotballblogger? Vi har samlet noen tips til vordende fotballbloggere som trenger litt starthjelp.

1) Ikke forvent at inntekter skal strømme inn over natta, eller at lesertallene vil være høye etter et par uker. Det tar tid å etablere seg, og det kan være tøff konkurranse i bloggverden. Bruk tiden godt, utarbeid en strategi og gjør grundig bakgrunnsresearch for å finne ut hva som fungerer og om det er tomrom i markedet som du kan fylle.

2) Bruk tid på å lage en fin og oversiktlig blogg, slik at potensielle lesere får lyst til å bli på siden og utforske mer. De fleste bloggplattformer har en rekke gode maler å velge mellom, men du kan også velge å designe bloggen fra bunnen av. Det kan også kan lønne seg å investere i et domene, det ser mer profesjonelt ut uten tilføyelser som «blogg.no» eller «wordpress.com» etter navnet på bloggen.

3) Det kan være lurt å fokusere på noen spesialområder, gjerne noe som er litt up-and-coming og ikke blir dekket i særlig stor grad. Når det er sagt kan det være like vellykket å satse på det du allerede har gode kunnskaper om, enten det er snakk om bestemte lag, ligaer, divisjoner eller land. Selv om for eksempel engelsk fotball kanskje ikke er det mest kreative valget, må du også huske at det er enormt populært i Norge. Dersom interessen er stor nok, er det alltids plass til flere så lenge produktet du leverer er såpass godt at det skiller seg ut. Jo grundigere du går inn i noen få spesialområder, jo mer interessant vil innholdet bli.

Kilde: Unsplash

4) Du må sitte på gode kunnskaper og hele tiden holde deg oppdatert for å kunne drive en god fotballblogg. Enten det er snakk om fotball tipping, nyheter, resultater eller historie – sug til deg all kunnskapen du kan, og viderebring den til leserne på en lett forståelig og engasjerende måte.

5) Gi bloggen og innholdet et personlig preg. Kanskje du reiser mye rundt for å få med deg flest mulig kamper, både i Norge og rundt om i verden? Skriv om hele reisen, inkludert hvor du spiste, hvordan du kom deg rundt og del gjerne både morsomme og pinlige øyeblikk. Leserne vil som regel heller ha underholdning samt personlige erfaringer og meninger enn generell informasjon – kampresultater kan de tross alt finne hvor som helst.

6) Bruk sosiale medier flittig for å promotere deg selv. Facebook, Instagram og Twitter er tre populære plattformer, men ikke glem at LinkedIn er sosiale mediers seriøse storebror, og en perfekt måte å skaffe seg gode kontakter på – kanskje de rette personene oppdager bloggen din? Dersom du er kreativ og trives foran kameraet, kan det også være en idé å lage en YouTube-kanal.

Kilde: Unsplash

7) Sørg for at blogginnleggene dine er velskrevne, engasjerende og fri for skrivefeil. Det er fort gjort å se seg blind på egne skriverier, så kanskje du kan få venner eller familie til å korrekturlese tekstene før du trykker «publiser»?

Da er det bare å sette i gang –  blogging har vært en døråpner for mange skriveglade personer.