Lengter du etter en fotballtur til Frankrike? Disse aktivitetene kan gjøre.

Av | juni 27, 2021

Frankrike er verdenskjent. Faktisk topper landet støtt og stadig statistikken over det mest besøkte landet i verden per år. Det er kanskje ikke så overraskende med turistattraksjoner som Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre, Versailles, og en rekke vakre, og fantastiske slott rundt om i verden. De siste årene har dessuten landet også blitt satt mer og mer på kartet som følge av sine fotballprestasjoner. Mange av oss husker nok blant annet bilder av titusenvis av stolte parisere som flokket til Triumfbuen på Champs-Élysées for å feire at landet ble verdensmestere i 2018. Heldigvis er Frankrike et flott land å dra til på fotballferie, også når de ikke stikker av med den gjeveste fotballpokalen i verden. Her kan du lese om noen av de tingene du kan gjøre. 

Kilde: Pixabay

Guidet tur på Stade de France

Frankrike er mer enn Paris, som alle som ikke er parisere sier. Derfor kan det være fint å få med seg en tur til stadion «Stade de France», hvor landslaget spiller. Stadion er plassert i kommunen Saint-Denis, litt nord for hovedstaden. Ifølge bet365 tippe-tips kommer Frankrike til å gjøre det godt også i årets EM, og har allerede svært gode odds for å vinne gruppespillet sitt. Laget er per nå uansett verdensmestere, så du kan kose deg ved å tilbringe noen timer på stadion, og oppdage alle de spennende og vanligvis skjulte stedene hvor spillerne oppholder seg med god samvittighet. Her kan du også gå på museum og lære om byggets historie. Det beste av alt, stadion er ikke bare brukt til fotballrelaterte aktiviteter, så det er også mye annet å se!

Se PSG spille kamp

Paris hjemmelag har de siste årene opplevd en voldsom oppslutning av fans. Kanskje hovedsakelig fra Paris, men også verden rundt. Faktisk finnes det nå flere PSG-butikker (Paris Saint-Germain) i Japan! Det sier litt om rekkevidden på lagets popularitet. Kanskje er du også fan? Da kan du dra og besøke lagets hjemmebane Parc de Princes . Å se fotball i Frankrike er dessuten et godt alternativ for deg som synes det å se blant annet de engelske topplagene i aksjon, siden prisene for fotballbilletter i Frankrike generelt er en del lavere enn blant annet i England. Uansett om PSG kanskje ikke er favorittlaget, kan det uansett være en opplevelse å få med seg laget på hjemmebane, særlig med alt oppstyret knyttet til spillere som Mbappé og Neymar (som per nå er noen av verdens mest kjente, og dyreste fotballspillere). 

Kilde: Pixabay

Tur til Lille

Det siste året har Lille også bygget seg mer opp innen fotballen i Frankrike. Laget tok nemlig seieren i Ligue 1 i 2021, foran PSG som måtte nøye seg med en sur sølvmedalje. Fotball eller ei, Lille er en flott by blant de ti største byene i Frankrike. Byen er blant annet kjent for en flott gamleby, og er litt rimeligere enn mange av de større byene. Det kan være fordi byen har en status som studentby ifølge UiBs utvekslingsblogg. Byen kan nok derfor passe godt for både de som ønsker liv og røre, fotball, eller generelt en hyggelig tur på litt mindre budsjett.