Nordmenn elsker å spille spill på mobilen

Av | april 13, 2021

Tiden der man kun brukte mobilen til å ringe og sende tekstmeldinger føles som en hel evighet siden. I disse tider er det et hav av muligheter man får med smarttelefoner, og for nordmenn er det liten tvil om at det å spille på spill på mobilen er en stor favoritt. Det å kunne dra et underholdende spill rett opp av lomma mens man er på farten er en kjekk mulighet å ha, spesielt hvis man ønsker å få tiden til å gå.

Mange slapper av med mobilspill

I en undersøkelse kommer det frem at mange føler at de blir kvitt stress når de kan sette seg ned å spille på mobilen. I tillegg kommer det frem at nordmenn spiller til alle slags tidspunkt og omstendigheter, men det mest populære er å spille mobilspill mens man ser på TV, sitter på toalettet eller tar offentlig transport.

Mobilspill er altså en perfekt aktivitet hvis du har tid til overs og ønsker å koble av fra en travel og stressende hverdag, og det er lett å spille til enhver tid, uansett hvor og når man ønsker det.

Mobilspill kan også være sosiale

Mange tenker nok at det å drive med spilling ikke er veldig sosialt, men det er ikke nødvendigvis tilfellet. Det å spille spill på nettet kan utvilsomt være givende på mange måter, enten man utfordrer hverandre i kunnskapsspill, eller setter seg ned og ser fotball på TV mens man spiller på oddsen via mobilen. Kanskje har du spilt på ett utfall, mens vennen har spilt på det motsatte?

Et godt eksempel på et kunnskapsspill er quizspillet «Kahoot!». Det norskutviklede spillet har blitt ufattelig populært og kan være veldig morsomt å spille. Det er utviklet som et læringsspill, slik at det skal være en engasjerende måte å lære på. Spillet har blitt populært å benytte i klasseromsundervisning, men det kan også bruke av vennegjenger i sosiale sammenkomster. Konseptet går ut på at en quiz-vert har forberedt spørsmål med flere svaralternativer, og deltakerne skal konkurrere om å svare riktig og samtidig raskest.  Spillingen foregår ved at deltakerne kobler til spillplattformen via mobiltelefonen sin, mens spørsmålene vises på en TV-skjerm.

Kilde: Pixabay

Et uendelig utvalg av spill

Man kan finne mobilspill som passer til enhver smak. I Google Play og Apple Store finnes det et tilnærmet utømmelig utvalg av spill, og det lanseres hele tiden nye spill i alle slags kategorier. Mens noen liker å spille minigolf på mobilen, foretrekker andre kunnskapsbaserte spill, slik som for eksempel Wordfeud. Dette er et annet norskutviklet spill som er blitt ekstremt populært på verdensbasis, og er bygget på konseptet til det klassiske brettspillet «Scrabble».

Noe av det som er veldig kjekt, er at de aller fleste spill finnes tilgjengelig for nedlasting helt gratis. Deretter er det mulig at man må kjøpe fullversjonen før man får tilgang til alle funksjoner eller for å få en reklamefri versjon, men dette fungerer uansett ypperlig, da det gir spillerne sjansen til å prøve en rekke ulike spill helt uten kostnad. Dermed bør det være en uproblematisk og lite kostbar opplevelse å finne et mobilspill som passer dine preferanser, slik at du kan spille, ha det morsomt, og bli kvitt hverdagsstresset.