Sånn får du glade ansatte på jobben

Av | juni 27, 2021

Driver du et firma med ansatte som jobber for deg? Da er det viktig at du tenker nøye gjennom hvordan du best mulig kan få engasjert dine ansatte. Glade ansatte er stolte av arbeidsplassen sin. Hvis en ansatt trives, da øker sannsynligheten for at de vil snakke positivt om firmaet, noe som igjen vil tiltrekke gode ansatte og gode kunder i mange år fremover. 

Glade ansatte er dessuten gode å ta vare på. Hyppige utskiftninger av ansatte koster et firma svært mye penger – det krever rett og slett mye tid, ressurser og penger å lære opp nye ansatte til å ta over arbeidsoppgavene til en ansatt som har gjort en god jobb – og da er det ekstra dumt hvis den ansatte bare slutter fordi de ikke trives. Glade ansatte har dessuten et lavere sykefravær og vil yte mer i hverdagen. Med andre ord – man kan bare vinne ved å legge inn en innsats her. Vi gir deg her tipsene for hvordan man skaper et godt arbeidsmiljø. 

Bygg identitet og lagånd

En av de viktigste tingene man bør gjøre på en arbeidsplass, er å få sine ansatte til å identifisere seg med firmaet de jobber i. Hvis de føler at de er en del av et lag, så vil de også yte mer, da de selv oppnår en ansvarsfølelse. Firmagaver er en god måte å vise at man setter stor pris på sine ansatte. Gaver er naturligvis ikke alt, men det kan være med på å si “takk for at dere gjør en god jobb”. 

Du kan dessuten bruke firmagavene til å spre merkevaren til firmaet videre, ved å for eksempel lage gensere med logo, drikkeflasker eller treningsklær med logoen til firmaet på. Hvis de ansatte føler de er en del av laget, vil de også bruke disse tingene i fritiden – og på den måten øker man firmaets merkevareverdi samtidig. 

Lytt til dine ansatte

God kommunikasjon er det viktigste man gjør som en leder. Du kan gi så mange gaver du bare vil, men hvis de ansatte ikke føler at de blir hørt, så hjelper det lite. Lytt derfor til forslag, tilbakemeldinger, kritikk og ros de gir, og vis også at de blir hørt ved å gjøre endringer basert på hva de sier. 

Det å lytte styrker også forholdet mellom ledelse og ansatte, noe som forsterker tilliten i begge ender. En ansatt som føler seg hørt og som føler at de har tillit hos ledelsen, vil i de aller fleste tilfeller gå den ekstra milen for å yte sitt beste.