Kryptovalutaens storhetstid og solnedgang. Er det på tide å reinvestere?

Av | juli 5, 2021

De siste årene har kryptovaluta dominert overskriftene overalt, i noen tilfeller på grunn av den raske svingningen, fra å være på toppen av markedet, til i andre tilfeller å stupe i verdi. Denne digitale eiendelen betraktes som en betalingsmåte på nett som kan brukes som et utvekslingsmiddel. Kryptomarkedet har sett store svingninger som har fanget både medienes og investorenes oppmerksomhet. I løpet av sommeren 2020 ble den kjente valutaen Bitcoin verdsatt til anslagsvis $ 10 000, og deretter i april 2021 ble det verdsatt til $ 63 000, noe som begeistret investorene. Dette var fram til mai 2021, da alle kryptovalutaer stupte rett i bakken og mistet nesten mer enn halvparten av både den forventede og den nåværende verdien. 

Med tanke på de siste svingningene, er det nå en god tid å investere i bitcoin?

Hva er kryptovaluta og hvordan får du tak i dem? 

For de som lurer på hva kryptovaluta er og hvordan de kan bruke den, er det snakk om en digitale pengeform som er kryptert for sikker bruk og trygge transaksjoner. Med en blanding av blockchain-teknologi og desentraliserte nettverk skjer bytting og sporing av transaksjoner. Selv om mange mener at aksepten for kryptovaluta ikke er utbredt, er det mange som ikke vet at den kan brukes på mange plattformer til å kjøpe både varer og tjenester. Populære underholdningsorganisasjoner som Tomorrowland og mange andre godtar betaling i form av kryptovaluta. 

Å få tak i kryptovaluta er også ganske enkelt. Hele prosessen er nemlig digitalisert i land over hele verden. Dersom en person for eksempel ønsker å kjøpe kryptovaluta, kan de opprette en digital lommebok til seg selv og deretter vurdere hvilke typer kryptovalutaer de ønsker å kjøpe. Derfra vil valutaen legges til den digitale lommeboken, og eieren av lommeboken kan legge til mer i den eller selge valutaen når han eller hun måtte ønske. 

Er kryptovalutaer en gimmick eller noe som vil vare langt ut i fremtiden? 

Helt siden 2013-2014 har folk stilt spørsmålstegn ved eksistensen og betydningen av kryptovaluta, men de siste årene har det gått opp for de fleste at dette faktisk ikke er en trend som vil forsvinne. Digital valuta er kommet for å bli og kan til og med bli den nye morgendagen i finansbransjen. Når prisen på de fleste kryptovalutaer øker, øker også utvinningsprosessen som den totale etterspørselen og tilbudet har kontroll over. Nylig har verdien på kryptovalutaen sunket, men det er anslått at i løpet av de neste månedene, kanskje før, vil den samlede verdien øke for de fleste kryptovalutaer. Trolig er dette den beste tiden å investere på ettersom prisene er så lave. Så snart de øker i verdi igjen, vil smarte investorer selge dem på nytt igjen. 

Hovedbudskap! 

Selv om hele digitalvalutamarkedet har sett flere store svingninger den siste tiden, mener eksperter at det er et stort potensial i investering i kryptovalutaer. Media og investorer kommer hele tiden tilbake til temaet kryptovaluta, og det av en grunn. Selv om de er svært ustabile, øker verdien i fruktbare dager svært raskt, der hoppene kan være på tusenvis av dollar om ikke mer. Mens markedet er tregt for øyeblikket, mener mange likevel at det er en flott tid å investere i kryptovalutaer på.