3 fantastiske destinasjoner på Tyrkias vestkyst

Av | mars 11, 2021

Lurer du på hvor du skal på sommerferie? På vestkysten av Tyrkia er det nesten solgaranti, vakre strendene, spennende severdigheter og et forlokkende blått hav å boltre seg i!

Så hvis du har lyst til å oppleve en annen side av Tyrkia, kan du lese om 3 gode anbefalinger nedenfor.

Kusadasi

Før i tida var Kusadasi bare en liten fiskerlandsby på den vest-tyrkiske kysten. Siden den gang ble byen et opplagt sted å bo når turister ville besøke ruinene til den gamle byen Efesos. I dag har Kusadasi vokst seg stor, men har allikevel klart å beholde sin opprinnelige sjarm og er en av de absolutt fineste byene i Tyrkia. Byen er samtidig en vakker blanding av gamle hus fra 1600-tallet og fantastiske kulturskatter som festningen på fugleøya og selvfølgelig storslåtte Efesos. Her finner du også gode, langstrakte barnevennlige strender som Ladies Beach, hvor det også er gode vannsportaktiviteter. Du kan selvsagt søke lenger bort fra sentrum for de mer naturskjønne og fredelige strendene. Kusadasi har også mange gode restauranter og en verdig basar. I tillegg er byen utstyrt med en toppmoderne, imponerende marina, hvor alle de store cruiseskipene legger til kai.

Bodrum-halvøya

Hva med å prøve tyrkernes eget favoritt-feriested? Bodrum-halvøya er spesielt allsidig og spesielt naturskjønn. Her er fjellandskap og frodige daler, ville kaktuser og duftende sitrustrær, men også nydelige, finkornede strender som er både barnevennlige og godt egnet også for eldre barn og andre barnlige sjeler som elsker vannsport.

Det er en opplevelse å gå alene i naturen på disse kantene. Byen byr på fantastisk god mat og gode muligheter for lekre drinker og herlig jazz om kvelden. Videre har Bodrum-halvøya også noen av Tyrkias beste severdigheter, og du kan for eksempel oppleve et av verdens sju underverk – ruinene av Mausoleet, eller St. Petersborgen i sentrum.

Marmaris

På den tyrkiske rivieraen ligger Marmaris som en vakker oase mellom Middelhavet og de frodige Marmaris-fjellene. Klimaet er varmt og mildt på grunn av de omkringliggende fjellene. Byen tilbyr alt fra gamlebyen bak havneområdet med en sjarmerende strandpromenade, en labyrintbasar og den nattpulserende bargaten til zen-opplevelser i tyrkiske bad eller vandreturer i den fantastiske naturen. Hvis du har lyst på en aktiv ferie, er det mange muligheter til å gå på fjellturer og se byens skjønnhet fra utsiktspunkter over byen eller dra på båtturer og dykketurer. Du kan også besøke gravminnene i Daylan eller se nærmere på Marmaris Castle, som i dag også fungerer som et arkeologisk museum. Det er imidlertid like opplagt å ta en lur på stranden eller å se vakre skip ved solnedgang ved et av byens varemerker – marinaen. I denne delen av byen finner du også de herligste restaurantene. Her kan man spise godt mens man opplever det som kanskje kan sies å være den beste utsikten over byen.