6 tips for å finne en nisje til din første affiliateside

Av | april 7, 2020

Drømmer du om å starte en affiliateside som gir deg passiv inntekt? I alle såfall må du finne ut hvilken nisje nettsiden din skal dreie seg om, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan finne din nisje.

Tips 1: velg et tema som interesserer deg

For å kunne tjene penger på nettsiden din, er du nødt til å være dedikert. Det tar ofte lang tid før man får noen inntekt som er noe å skryte av, og man er hele tiden avhengig av å skape innhold/verdi for besøkende for å dra trafikk.

Dersom du da har valgt et tema du ikke interesserer deg for, vil det være svært lite motiverende å jobbe videre med prosjektet ditt.

Tips 2: ikke velg nisjene med størst konkurranse

Det er ingenting som er umulig. Men enkelte ting er vanskeligere enn andre. Det å rangere opp i Google på ord relatert til kredittkort, forbrukslån og casino, er mye vanskeligere enn for eksempel «tøfler til barn».

Grunnen til dette er at finans og gambling betaler mye per kunde du skaffer dem. Dette fører igjen til større konkurranse. Å starte en kredittkort-side fra scratch nå, vil være vanskelig. De etablerte aktørene i markedet har mange års forsprang på deg.

Velg derfor nisjer med mindre konkurranse. De betaler mindre, men de er også tilsvarende lettere å rangere høyt i Google!

Tips 3: sjekk antall søk

Dette er kanskje det viktigste tipset. Det er sikkert lett å rangere på et ord som: juletrefotpåspikringssnekker i Google. Men er det noen som søker på det? Å rangere på ord ingen bruker eller søker etter er meningsløst. Du vil ikke få trafikk til nettsiden din på den måten.

For å finne ut hvor mange søk som gjøres på et ord/en frase, må du bruke en tjeneste som for eksempel Keywordtool.io. Du kan også opp statistikk i Google Adwords sin Keywordtool, men dette forutsetter at du er en betalende kunde, for å få detaljerte data.

Tips 4: sjekk ut affiliateprogrammer

Okay, så la oss si du har funnet et tema som interesserer deg, du har sjekket at konkurransen ikke er alt for høy, og det er et ok antall søk som gjøres på relevante ord/fraser.

Da er tiden inne for å sjekke hvilke affiliate-muligheter som finnes der ute.

For å gjøre dette må du logge inn på de forskjellige affiliate-nettverkene, og sjekke hvilke annonosører de har.

Hos Adtraction (screenshot under), kan du se de forskjellige kategoriene, og finne noe som passer deg.

Skjermdump fra Adtraction.com

Vanligvis finner man affiliate-annonsører i alle nisjer. Dersom du mot formodning ikke skulle finne noe i din nisje, hva gjør du da?

En mulighet er display ads, men inntjeningen her er ofte for lav. Mitt tips vil være å finne selskaper som du skaffe kunder på en eller annen måte, enten det er en nettbutikk eller noen som tilbyr en tjeneste.

Tips 5: velg en nisje som betaler!

Det finnes vanvittig mye man kan skrive om og tjene penger på, men en ting er sikkert: det finnes minst like mye man IKKE tjener penger på!

La oss si man får 10% av alle salg man generer for noen. Da må varene koste litt for at det skal bli noe penger ut av det.

Derfor er det viktig å velge en nisje som faktisk betaler, det vil si at varene eller tjenestene som selges koster litt. Å drive affiliate for en nettside som selger billige varer, er lite lukrativt!

Tips 6: start i motsatt rekkefølge

Noen ganger kan det være veldig vanskelig å finne ut hvilken nisje man skal starte med. Et lite tips kan da være å starte i motsatt rekkefølge: start med å logge inn hos affilliatenettverkene og se hvilke annonsører de har. Kanskje du finner noe kult du interesserer deg om eller vil lære mer om, og kan starte en nettside rundt?

Det var faktisk slik jeg startet Bilduden.no. Jeg så at det var få affiliatesider i Norge som drev med bilutstyr/bildeler, og varene var ofte dyre.

Konklusjon

I denne artikkelen har du lært følgende:

  • Velg noe du interesserer deg for
  • Sjekk konkurransen og antall søk
  • Er det penger å tjene?
  • Finn ut om det er noen relevante annonsører i affiliatenettverkene

Lykke til!