Forbrukslån i krisetid

Av | august 18, 2020

Risiko og forbrukslån følger hverandre som to like gode maratonløpere, det er noe alle lærer enten før eller siden. Nå som vi er inne i en krisetid med koronavirus og nedskjæringer, er det desto viktigere å tenke over hva man risikerer ved å ta opp forbrukslån.

Det mange ikke tenker på er hva de risikerer ved å IKKE ta opp forbrukslån akkurat nå! Her skal vi se på hvorfor et forbrukslån kan bety enda mer nå som arbeidsplasser stenges ned og vi lukker slusene før den kalde vinteren kommer.

Hva er forbrukslån?

Skal man se bort fra de tekniske detaljene, er forbrukslån et gode som tilbys mennesker over myndig alder, som har inntekt og en god betalingshistorikk. Slike lån har en kostnad, og de beste forbrukslån har en rente som er under 10%.

Kostnaden legges på de månedlige satsene man har blitt enige med utlåneren om. Utlåneren har ofte lånt disse pengene selv, og derfor er renten høyere enn hva man kan forvente i en bank. Du må ta høyde for at renten kan endres.

Hvorfor forbrukslån i krisetider?

Når man blir permittert fra jobb, stopper inntektene å komme inn. En stund kan man leve på staten, gjennom å sende meldekort til NAV, men også dette faller bort etter en stund. Man kan ikke leve kun på å ta opp forbrukslån, men den gylne sjansen må man kanskje bare ta. For nå gjelder det å finne og skape verdier på egen hånd. Kanskje skal du sette opp den videobloggen du drømte om en stund, eller kanskje kan du begynne å selge tjenester. Det kan være mange ting, slik som dette:

  • Gitarlærer
  • Sanglærer
  • Dekkskifter
  • Språklærer
  • Hjelp til matematikk og andre skolefag
  • Instruktør
  • Hjelp til flytting

For å komme i gang må man hoppe ut i det og ta sjansen. Et forbrukslån kan være det som skal til. Det kan gi deg større inntekter enn hva kostnaden på lånet er. Dessuten frigjør et forbrukslån tid (og penger) til å planlegge, administrere og utvikle ideene du har. Alt dette gjelder om du er flink med økonomi og nøktern med forbruket. Dessuten hjelper det å alltid betale i tide og gjerne legge av litt penger i tillegg.

Sjekk ut ulike forbrukslån

Ulike forbrukslån kommer med ulike betingelser. Disse er utbrodert på hjemmesiden til låneselskapet, men husk også alltid å lese avtale kontrakten for flere opplysninger. Søknader på forbrukslån vurderes nemlig individuelt, og derfor kan det hende at betingelsene og vilkårene er optimalisert i ditt tilfelle.

Når man saumfarer nettet for forbrukslån, vil det dukke opp hundrevis av treff på under sekundet, derfor er det lurt å sjekke mange ulike aktører for ikke å gå glipp av det beste tilbudet. Skal du for eksempel pusse opp en leilighet, er det viktig å ha kontroll på utgiftene. Da er det fint med et forbrukslån som er tilpasset dette.

Husk at forbrukslån har høy rente, men at du kan dra nytte av ekstra penger i krisetider. Kanskje har du en ide som ingen andre har tenkt på – et liv i luksus kan være kort vei unna.