Tjen penger på blogging

Av | april 5, 2020

Det er unektelig en drøm for mange å kunne tjene penger hjemmefra. For hvem ønsker ikke å sitte på sofaen i pyjamasen og kose seg med en morgenkaffe et par timer etter at alle andre har reist på jobben? Friheten spiller her en stor rolle.

Allikevel er det en utfordring å finne et yrke der en får denne muligheten. Utviklingen av internett har derimot gjort det å jobbe hjemmefra i 2020 til en langt enklere oppgave. Der det tidligere for eksempel var vanskelig å utvikle en nettside, så har i dag alle eierskap til internettet.

Ett av de kanskje tydeligste tegnene på dette er de mange bloggene som finnes der ute. Her kan hvem som helst bidra med sine tanker rundt ethvert emne. Dette åpner mulighetene for en rekke måter å tjene penger hjemmefra, og nettopp disse skal vi gå gjennom i denne artikkelen.

Bygg opp en følgerskare

Uansett hvordan du har tenkt til å tjene penger på din blogg, så er mest sannsynlig det å bygge opp en følgerskare den beste strategien til å begynne med. Du vil neppe tjene stort med penger på en inaktiv blogg med få følgere og lite innhold.

Skriv om noe du har en lidenskap for, og sørg for å dele dine innlegg med interessenter. Først når du har oppnådd en betraktelig følgerskare bør du tenke på å kapitalisere på din blogg. Velger du å kapitalisere for tidlig, så kan det fremstå unaturlig, og dessuten tar det vekk fokus fra de viktigere oppgavene.

Annonser er en enkel inntektskilde

Selv om det neppe vil gjøre deg til en millionær, så kan det å sette opp annonser på nettsiden gi en fin liten inntekt. Her er det viktig å balansere akkurat hvor mange annonser en skal sette opp. Benytter du deg av for eksempel Google til å sette opp disse, så skal du også ha en betydelig trafikk før du tjener virkelige penger.

Et alternativ er å selge bannerannonser og sponsede innlegg direkte ut mot interesserte. Dersom det for eksempel finnes en bedrift som har samme målgruppe som deg, så kan du tilby dem å annonsere direkte på siden. Dette vil gi deg betraktelig høyere inntekter enn ved de nevnte annonsene gjennom Google.

Promoter produkter

Du kan også jobbe med å promotere produkter direkte for en bedrift. Driver du en blogg der du er en autoritet innenfor sminke for eksempel, så er sjansene store for at en sminkeprodusent vil ønske at du poster en guide og anbefaling vedrørende deres produkter.

Her kan du avtale både en fastpris og en provisjon per solgte produkt. Det er dessuten mulig å benytte seg av affiliate marketing også, der det spilles på omtrent samme prinsipper. Her registrerer du deg i et nettverk og promoterer en hel rekke forskjellige produkter.

Bilde via Pixabay

Selg egne produkter

Dersom en når et visst nivå av engasjement, så vil din følgerskare ønske mer av deg som person. Driver du en blogg i dag er det derfor et flott alternativ å utvikle og selge egne produkter. Dette trenger tross alt ikke å være mer komplisert enn at du lager en t-skjorte med ditt eget navn på.

Fordelen med dette er helt klart profittmarginene, da du tross alt ikke gjør stort mer enn å endre et produkt til å ha din logo på, og du kan videreselge det for betraktelig mye mer. Her er det verdt å nevne at det sies at du ikke trenger mer enn 1,000 ihuga følgere for å tjene en god inntekt.

Det er ingen enkel oppgave å skaffe seg 1,000 følgere, men det setter ting i perspektiv. Dersom du klarer å selge en gjenstand med 50 kr profitt til disse følgerne hver måned, så mottar du altså 50,000 kr fra denne inntektskilden helt alene. Da kommer annonsering, affiliate, og annet på toppen av dette.

Start din blogg i dag!

Ønsker du å jobbe hjemmefra i 2020, så er det store muligheter for nettopp dette gjennom blogging. Du bør kanskje ikke slutte fulltidsjobben helt enda, men mens du tilegner deg følger etter følger, så er sjansene for kapitalisering større for hver dag som går.

Det er enkelt og raskt å starte en blogg på nett i dag, og siden det viktigste er å publisere godt innhold, så kan du heller bekymre deg for designet senere. Start din blogg i dag!