Visuelt innhold er forventet å bli det nye store innen blogging i 2021

Av | januar 11, 2021

Blogging har vært på moten de senere årene, og stadig flere hiver seg på trenden. Der de første bloggene fungerte som amatørmessige dagbøker for skriveglade sjeler med formidlingsevne, har blogging i dag blitt en milliardbedrift. Såkalte «influencere» blogger og tjener penger på det, og konkurransen om å levere de mest inspirerende bloggene – og det beste innholdet – er stor.

Det siste på bloggmarkedet er bruken av bilder, og mye tyder på at gode bilder er fremtidens blogg. Tekst fenger rett og slett ikke på samme måte lenger.

Gode bildemuligheter på mobilen

Da de første bloggene så dagens lys, var enda internett og databruk i startfasen. Bloggene var enkle, og sett bort ifra enkel HTML-koding for å justere farger og skriftstørrelse, var bloggene nesten helt like. Bilder var det få av – om enn noen. Ble det brukt bilder var det gjerne generelle bilder hentet fra internett. Ingen hadde mobiler med kamera, og de færreste hadde råd til digitalkameraer.

I dag brukes mobilen til alt. Den brukes til spilling på Unibet Odds, til musikk og til TV-serier. Og alle har kamera på mobilen. Flere av mobilkameraene er bedre enn de tidligere digitalkameraene var. Det gjør at hverdagen til de fleste av oss dokumenteres i mye større grad i bilder i dag enn i tidligere tider, og derfor er det naturlig å bruke bilder i blogginnlegg. Med gode redigeringsmuligheter kan bildene redigeres flottere, noe som forbedrer det visuelle inntrykket til bloggen.

Bilder og videoer er i vinden

I dag er dessuten bilder og videoer svært populære takket være sosiale apper som Instagram, TikTok, YouTube og Snapchat. Her deler vi bilder fra hverdagen, og kan velge å legge ved tekst om vi ønsker. Allikevel er det utelukkende bildene som er i fokus, og på førstnevnte app – Instagram – lager vi personlige bildebiblioteker og gjør dem så flotte som mulig.

Noen lever av sosiale medier, og de lever av å dele visuelt innhold med følgerne sine. På mange måter blir bloggene utdaterte sammenlignet med disse nyere alternativene, og for å unngå at bloggene blir historie, har mange som blogger fulgt i samme spor. De deler bilder og videoer heller enn lange beretninger om hverdagen.

Bildene gir noe ekte

Tekst er vel og bra, og for dem som kan skrive, kan gode blogginnlegg treffe selv den barskeste av oss rett i hjerterota. Men dagens bloggere er stort sett ikke utdannet innen tekstforfatting. Det er vanlige mennesker – gjerne berømte mennesker som folk ser opp til – som deler hendelser fra hverdagen sin. Og uten evnen til å skape de helt unike tekstene, gir de oss et innsyn i hverdagen deres gjennom bilder i stedet. Bildene og videoene er levende, ekte og gir brukerne noe visuelt å forholde seg til.

Bilder og kunst

Sist, men ikke minst gir bildene rom for å uttrykke seg på en fantastisk måte. Ved å lære seg å ta gode bilder, kan blogging bli en kunstform som treffer flere heller enn en personlig dagbok. Det er nemlig sant som det sies; ett bilde sier mer enn tusen ord.